1. Basis informatie 2. Contactinfo 3. Afronden

Snel prijzen nodig?

Met onze tijdsbesparende tool kunt u binnen 24 uur een offerte aanvragen en ontvangen.

Home Blog Metaalconstructie Leuridan #solid-edge #machinebouw-en-automatisering

Van ontwerp tot montage: alles in eigen huis.

Leuridan is een West-Vlaams bedrijf, gespecialiseerd in machineconstructies voor afvalwaterzuivering. Van ontwerp tot montage: alles wordt in eigen huis vervaardigd. Voor het tekenwerk maken ze gebruik van Solid Edge, een krachtig 3D-pakket om hun constructies minutieus uit te tekenen. CEO Wim Leuridan deelt met veel plezier zijn ervaring met dit softwarepakket.

Als specialist in waterzuivering bouwt Leuridan voornamelijk machineconstructies voor gemeenten. Een klein aandeel bevindt zich in de industriële waterzuivering. Al jaar en dag worden de constructies uitgetekend met Solid Edge door 2 in-house tekenaars. Het efficiënt 3D-design platform zorgt ervoor dat ze hun constructie volledig virtueel kunnen testen om fabricageproblemen tot een minimum te beperken en hun kosten te verlagen. 

Na gedetailleerd onderzoek en evaluatie van verschillende 3D-software op de markt, koos Wim in 2011 resoluut voor Solid Edge. De design manager van het krachtige pakket gaf hem onmiddellijk de doorslag. Wim volgde een uitgebreide opleiding om de software onder de knie te krijgen. “Het duurde wel even vooraleer ik het echt in de vingers had gezien ik geen voorkennis had. Bij onze collega tekenaars, die reeds veel ervaring hadden met NX, verliep de integratie heel vlot”, vertelt Wim. 
 

"Bovendien hielp ADOPT id PLM ons met de integratie van een add-on in Solid Edge, nl. PSM to draft. De add-on optimaliseert de procedure om een overzichtstekening van de ontvouwingen te maken van ons plaatwerk. Dankzij deze uitbreiding boeken we enorme tijdwinsten."

Wim Leuridan, Zaakvoerder Metaalconstructie Leuridan

“Intussen, na 10 jaar, zouden we niet meer zonder Solid Edge kunnen. Dankzij het gedetailleerd uittekenen van de constructie krijgen we ineens heel veel info en kunnen we veel minutieuzer te werk gaan. Je weet bijvoorbeeld heel precies hoeveel de machine zal wegen, welk materiaal je moet bestellen etc. Bovendien hielp ADOPT id PLM ons met de integratie van een add-on in Solid Edge, nl. PSM to draft. De add-on optimaliseert de procedure om een overzichtstekening van de ontvouwingen te maken van ons plaatwerk. Dankzij deze uitbreiding boeken we enorme tijdwinsten. Deze procedure duurde voorheen enkele uren. Nu voeren we dit uit in enkele minuten.”

Tot slot benadrukt CEO Wim Leuridan het belang van goede support bij het gebruik van een softwarepakket. “De support van ADOPT id PLM is voor ons echt cruciaal. Want wat ben je met een sterk softwarepakket als je geen support hebt om het beste uit de software te halen? Met zo’n compleet 3D-pakket én support merken we nog elke dag de voordelen.” 

https://www.leuridan.eu/

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×