1. Basis informatie 2. Contactinfo 3. Afronden

Snel prijzen nodig?

Met onze tijdsbesparende tool kunt u binnen 24 uur een offerte aanvragen en ontvangen.

Home Blog WAF #solid-edge #transportmiddelen-en-landbouw

Familiale KMO uitgegroeid tot marktleider

WAF is een bekende naam in de vrachtwagenconstructie wereld. Een familiale KMO sinds 1930 die intussen uitgegroeid is tot de marktleider in zijn sector. Ze bouwen bij WAF kippers, wisselsystemen, hydraulische cilinders en monteren containersystemen en laadkranen. Tom en zijn collega Pieter tekenen de opbouw van de vrachtwagen zo efficiënt mogelijk uit om het hoogst mogelijke rendement te halen uit het voertuig. Ook WAF kiest resoluut voor Solid Edge.

Sinds 2003 wordt Solid Edge gebruikt bij WAF. De koppeling tussen de software en Excel was een vereiste. De variabelen van de kipper of container worden eerst in een spreadsheet berekend en daarna in Solid Edge geladen, al dan niet in combinatie met opbouwcomponenten van derden. Automatisch creëren we dus zo ons 3D-model op basis van data die we ingeven in Excel.

Op zich is het uittekenen van de laadbak geen rocket science, maar toch moet er met héél wat factoren rekening gehouden worden zoals bijvoorbeeld wielbasis, gewichtsverdelingen, capaciteit van de kipper of containersysteem, afmetingen, ... Dankzij deze flexibiliteit kan je omslachtige voorplanning elimineren en tijdrovend werk voorkomen en kunnen eventuele kooponderdelen reeds besteld worden, om de productie zo vlot als mogelijk te laten verlopen.

"Dankzij het parametrisch ontwerp besparen we heel wat tijd en kunnen we ook een duidelijke 3D voorstelling maken voor de klant."

Tom De Schutter - CAD Designer

Dankzij het parametrisch ontwerp besparen we heel wat tijd en kunnen we ook een duidelijke 3D voorstelling maken voor de klant. Bijgevolg werken we veel overzichtelijker en hebben we volledige controle over het ontwerp.  We zetten 3D-modelering nog meer en meer in. Waar we vroeger enkel de frames van kipper en wisselsystemen, tekenen we nu de volledige opbouwen van de kippers, haaksystemen, laadkranen en wisselsystemen op de desbetreffende vrachtwagen uit. 

Facebook-pagina WAF:
https://nl-be.facebook.com/pg/WAF.Kruibeke/posts/

Website:
www.waf.be
 

WAF Wisselsysteem animatie

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×