1. Basis informatie 2. Contactinfo 3. Afronden

Snel prijzen nodig?

Met onze tijdsbesparende tool kunt u binnen 24 uur een offerte aanvragen en ontvangen.

Home Blog Degramec #solid-edge #machinebouw-en-automatisering #metaalbewerking

Klantspecifieke projecten voor automatisering

De broers De Graeve zijn toegewijde ingenieurs en waren heel erg gedreven om het proces van de potplanten te automatiseren. We nodigden Miguel uit voor een interview. Hij vertelt je graag zijn ervaring met ADOPT id PLM en Solid Edge.

De roots van Degramec liggen in de tuinbouw, namelijk in potplanten. Dankzij hun eerste mobiele pottenrobot, die ze bouwden bij hun ouders, werd Degramec geboren. Degramec is intussen een gerenomeerd bedrijf in de sector. Na 20 jaar bieden ze een compleet gamma aan van installaties en machine voor de tuinbouwindustrie. Niet alleen in België maar ook buiten de landsgrenzen worden er een machines ingezet van Degramec.
 Om die machines te ontwikkelen en te bouwen hebben ze uiteraard software nodig. “De machines die wij uittekenen bij Degramec zijn heel compact en op maat van de klant. De machines omvatten heel wat techniek en onderdelen. Er wordt bij ons niets in serie geproduceerd”, vertelt Miguel De Graeve ons. “Solid Edge is ook perfect geïntegreerd met onze LVD software en machines voor het vouwen en plooien van de laserplaten. Om de korte doorlooptijden te garanderen aan onze klant is Solid Edge de enige way-to-go om alles op tijd én nauwkeurig rond te krijgen.”
 

“We kozen er bewust voor om met een kleiner softwarebedrijf in zee te gaan. Het persoonlijke contact en de kwaliteit van de support is een grote meerwaarde. We raden het iedereen aan.” 

Miguel De Graeve

Bij Degramec werken 7 tekenaars die allen vlot geïntegreerd werden aan de slag gingen in met de software. “Na twee weken zelf aan de slag te gaan met de software, heb je het programma snel onder de knie”, vertelt Maarten Acke ons, de recente aanwinst bij Degramec. “Ik had reeds CAD-ervaring waardoor de overstap heel vlot verliep. In het begin is het natuurlijk wat onwennig maar dankzij de logica van het programma was ik snel ingewerkt. Ook de rendering van de tekeningen 3D-modellen is een belangrijke toevoeging. Zo kunnen we een realistisch beeld tonen aan de klant vooraleer de robot in productie gaat.”

 

Meer info over Solid Edge? Ontdek alle features op de volgende pagina:

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×