1. Basis informatie 2. Contactinfo 3. Afronden

Snel prijzen nodig?

Met onze tijdsbesparende tool kunt u binnen 24 uur een offerte aanvragen en ontvangen.

Home Blog Daikin #solid-edge #hvac #teamcenter

De beste klimaatoplossingen voor bedrijven en particulieren

Daikin, dé specialist en producent van airconditioning en klimaatregeling. Daikin is zowel actief in residentiële als in commerciële omgevingen zoals winkels en hotels.


 

Op vandaag telt het R&D team 46 tekenaars maar dit aantal groeit continu. We gingen in gesprek met Bram Lowagie, section manager bij Daikin. Lees hier het volledige interview.

Iedereen een comfortabel en duurzaam binnencomfort geven, dat is de ambitie bij Daikin. Bram en zijn team zetten elke dag hun schouders onder de ontwikkeling van de beste klimaatoplossingen voor bedrijven en particulieren. Bram ondersteunt de productingenieurs bij Daikin op vlak van software. Hij gaat continu op zoek naar verbeteringen in het ontwikkelingsproces. Zo bleek de lokale software waar ze vroeger mee aan de slag gingen, niet efficiënt om onderling te communiceren. 


Solid Edge is het softwarepakket dat ze al jarenlang inzetten om hun producten in 3D te ontwerpen. ADOPT id PLM ondersteunt hen daarin waar nodig. Zo volgt het Daikin team regelmatig een opleiding bij een update van de software. Het volledig uittekenen van de toestellen gebeurt a.d.h.v. Sheet Metal Design en Piping Design. Solid Edge XpresRoute maakt het ontwerpen van de mechanische gerouteerde systemen makkelijker.  Een uitgebreide set aan industriespecifieke ontwerptools helpt de ontwerpers om snel te routen en te modelleren van leidingen en buizen. Op die manier halen ze heel wat voordeel op vlak van tijd maar ook de Bill of Material is aanzienlijk beter. Bovendien zorgen de Design Checks, een customised tool ontwikkeld door ADOPT id PLM, ervoor dat de end forms van de leidingen automatisch gecreëerd worden. ADOPT id PLM maakte een library aan met al die forms zodat dit automatisch wordt aangemaakt in het 3D model. Een enorme tijdsbesparing en reductie van fouten die kunnen gemaakt worden! 

"Er wordt bij Daikin meer en meer ingezet op 3D. En hier kunnen we steeds rekenen op ADOPT id PLM voor de juiste begeleiding van onze tekenaars."

Bram Lowagie, Section Manager Daikin Europe

Het CAD-design wordt doorheen het ganse bedrijf ingezet. “Zo gebruiken we het design ook om simulaties uit te voeren tijdens de eerste fase van de ontwikkeling. Maar ook de marketingafdeling gebruikt de tekeningen om BIM’s te maken voor de bouwsector. Daarnaast wordt de informatie gebruikt om de instructies op te maken voor de eindklant of installateur. Er wordt bij Daikin meer en meer ingezet op 3D. En hier kunnen we steeds rekenen op ADOPT id PLM voor de juiste begeleiding van onze tekenaars. 

Tot op vandaag telt het R&D team 46 tekenaars in Oostende. Binnenkort verhuist de afdeling deels naar Gent gezien de geplande groei. “De heating development wordt een belangrijke verantwoordelijkheid en daarbij zal een uitbreiding van het team niet overbodig zijn. Om het ganse ontwikkelingsproces nog vlotter te laten verlopen zijn we ook sterk aan het overwegen om Siemens NX te integreren.” Er zit dus zeker nog heel wat in de pipeline voor de samenwerking tussen Daikin en ADOPT id PLM. We kijken er naar uit! 

https://www.daikin.be/

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×