1. Basis informatie 2. Contactinfo 3. Afronden

Snel prijzen nodig?

Met onze tijdsbesparende tool kunt u binnen 24 uur een offerte aanvragen en ontvangen.

Home Blog Pedeo #nx-cam #metaalbewerking #matrijzen-en-gereedschappen

Betrouwbare CAM software en simulatiemogelijkheden

Pedeo in Oudenaarde is specialist in het ontwikkelen en produceren van hogedrukgietonderdelen in aluminium- en zinklegeringen. We gingen in gesprek met Steven Sansen, de procesengineer bij Pedeo.

Pedeo is een familiebedrijf en staat voor het beste totaalaanbod: productkwaliteit, leverbetrouwbaarheid en service. De producten of onderdelen die zij maken zijn heel uiteenlopend: van de uitlaat van wagens tot de behuizing van een digitale cryptowallet. (Ontdek meer op https://www.ngrave.io/)

Om de CNC-machines aan te sturen, heeft Pedeo CAM-software nodig. Die software gebruiken ze intussen een kleine drie jaar. “De CAM-software wordt ondermeer ingezet om simulaties uit te voeren. Zo kunnen we de fouten al in de ontwerpfase tot een minimum herleiden en wordt de testfase veel korter”, vertelt Steven. Met de software kan je perfect nagaan of de bewerkingen goed worden uitgevoerd, er geen botsingen optreden bij de machine en als de gereedschappen goed zijn ingesteld.

“Software is een lege doos met een pakket. Zonder installatiehulp, opleiding en support krijg je dat niet onder de knie. ADOPT id PLM is de partner die dat helpt ondersteunen.”

Steven Sansen

Voor de intrede van NX werd dit allemaal manueel getest waardoor ze snel 2 tot 3 dagen langer aan het testen waren. “We hadden onmiddellijk een voorkeur voor de software van Siemens NX. De machinesimulatiemogelijkheden zijn heel breed, je kan externe files binnentrekken én de software houdt ook rekening met de machineconfiguratie en bijhorende opspanmiddelen. Je moet op de simulatie kunnen vertrouwen en dat doet NX zeker.” Bij Pedeo is deze factor extra belangrijk gezien zij met snelle, compacte machines werken waardoor het vaak lastig te voorspellen is waar de fouten zullen rijzen. Bovendien kunnen ze heel wat complexere projecten aan sinds de intrede van NX. 

Steven volgde een uitgebreide opleiding bij ADOPT id PLM om Siemens NX onder de knie te krijgen. Steven heeft heel wat andere taken binnen Pedeo waardoor werken met de CAM-software niet zijn dagdagelijkse bezigheid is. Daarom vindt hij het extra belangrijk dat hij elk moment met elke vraag terecht kan bij ADOPT.

Ontdek alles over NX op de volgende pagina:

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×